Kdo by ho neměl rád? V české kuchyni je dnes už jako doma, mnohdy je dokonce jediným využívaným olejem – zdravotních benefitů nabídne na desítky a z hlediska chuti nebo vůně si vybere snad každý gurmán, právě proto, že olivový olej nabídne tolik možností, jako například tekutá réva. Můžete ho objevovat klidně celé roky, a přesto vás občas překvapí něčím novým a zajímavým. Věděli jste třeba, že jednou z nejčastěji skloňovaných destinací spojených s olivami je chorvatská Istrie?
Sandi Chiavalon pracuje v oboru už od čtrnácti
Převzal řemeslo po svém dědečkovi a je třeba uznat, že se mu daří opravdu na jedničku s hvězdičkou. Sandi Chiavalon proslavil chorvatské olivy po celém světě, sbírá ocenění jako na běžícím pásu a pětice jeho vynikajících olivových olejů míří nyní i na váš stůl. Extra panenský olivový olej Chiavalon můžete propojit nejen s masitými pokrmy, ale nabízí se také těstovinové saláty, dezerty a rizota, prostě vše, s čím je spojena klasická středomořská kuchyně. Když se totiž řekne olivový olej, každému se přece vybaví slunce a letní pohoda, nebo snad ne?
Pětice různých druhů, stačí sáhnout po tom, který bude nejvhodnějším k vašemu dnešnímu menu. Právě o tom je značka Chiavalon, neodmyslitelně spojená s chorvatskou Istrií a malým městečkem Vodnjan. Jedním z nejoblíbenějších druhů je pak Chiavalon Mlado, jenž při každoroční říjnové sklizni přijde na řadu jako vůbec první. Svého druhu jde o limitovanou edici, jak už název všem rodilým mluvčím slovanských jazyků napovídá, je Mlado produktem prvních tří dnů sklizně – a teprve pak přicházejí na řadu jiné druhy olejů opatřených etiketou Chiavalon.
Zeleninový saláty, vejce, grilované ryby nebo sýry, přesně to jsou pro tento druh skvělí parťáci do kombinace. Teď už si jen užít pohodový večer ve společnosti rodiny a jedinečné chuti přímo ze Středomoří, Mlado si bude velmi dobře rozumět i s domácím kváskovým chlebem. Extra panenský olivový olej Chiavalon v něm totiž má svou vlajkovou loď!