Zkuste dort na zdravější způsob. Mrkvový dort s mascarpone krémem je velmi chutný dort, po kterém navíc nepřiberete.Budete potřebovat tyto ingredience:
200 g polohrubá mouka
150 g třtinový cukr
1 PL prášek do pečiva
2 ks vejce
90 ml olej
1 lžičku mletá skořice
60 ml šťáva z pomeranče
450 g mrkev
kůra z 1 pomeranče
50 g brusinky
50 g rozinky
krém:
250 g mascarpone
3 PL moučkový cukr
2 PL máslo
Postup přípravy:
V první misce smícháme mouku s práškem do pečiva, cukr, skořici. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s olejem, šťávou s pomeranče. Postupně zamícháváme suchou směs z první misky. Do těsta zlehka přidáme sníh z bílků. Mrkev nastrouháme na hrubší, a také přidáme do směsi spolu s rozinkami, kůrou z pomeranče a brusinkami. Dortovou formu si vyložíme papírem na pečení, těsto rozetřeme rovnoměrně a pečeme při 180 ° C asi 40 minut.
krém:
Změklé máslo vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mascarpone. Krém vrstvíme na vychlazené a upečené těsto. Vrch ozdobíme kůrou z pomeranče nebo citronu.
Dobrou chuť!