Můžete si volné odpoledne spestřit výrobou domácího pudingového medovníku, který zachutná celé rodině. Uvidíte, že se pro vás tento dezert stane každodenním rituálem v pečení.

Potřebné suroviny:

300 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
1 ks vejce
1 ks žloutku
1 PL tekutého medu
50 g másla
1 lžička sody

Náplň:
1 l mléka
3 bal. pudinku vanilkového
9 PL cukru krystal
200 g másla

Šlehačka:
500 ml smetany ke šlehání
2 balíčky vanilkového cukru

Postup přípravy:

1) Suroviny na těsto smísíme, rozdělíme na dvě části, vyválíme na vymazaném a pomoučeném plechu na velikost plechu, propícháme vidličkou a upečeme při 180 stupních dva pláty. Po upečení podebereme dlouhým nožem, jestliže se pláty přilepily.

2) V části mléka si rozmícháme pudinkové prášky, zbytek dáme vařit s cukrem, do vroucího vmícháme rozmíchaný puding a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Odstavíme a do horkého postupně vmícháváme máslo.

3) Pudinkový krém natřeme na plát, když krém zcela zchladne, navrstvíme něj vyšlehanou šlehačku a přikryjeme druhým plátem, necháme odležet cca 3 hod, dokud se pláty napijí a změknou, pocukrujeme a můžeme krájet.

Dobrou chuť!