Vydatná polévka plná ostré chuti, guláš tak jak ho si ho zamilujete. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept s námi, budete jej pak dělat pořád!

Potřebné ingredience na 2 porce polévky

3 středně velké brambory
100g červeného zelí
1 velkou cibuli
pár kousků sójového masa
kousek másla
1pl solamylu
1 lžičku rostlinného oleje
1/2 KL koření Divočina
1 KL chilli
1 KL majoránky
trochu bílého pepře
mořskou sůl

Postup přípravy

Brambory oloupeme, dobře omyjeme, nakrájíme na kostičky, zelí příčně, zalijeme předehřátou vodou, okořeníme bílým pepřem a Divočinou, trochu osolíme a vaříme 15 minut. Máslo s olejem rozehřejeme, přidáme chilli a když začne vonět, přidáme na hrubší pokrájenou cibuli. Když je sklovitá, zaprášíme ji moukou, promícháme a zamícháme k bramborám a zelí. Nakonec přidáme namočené sójové maso a vaříme spolu ještě 5 minut. Ochutíme majoránkou a případně dosolíme.

photosource: pinterst.com