Češi milují tradiční česká jídla, stejně jako milují bramboráky. Existuje celá řada možností, jak lze bramboráky připravovat. My vám dnes povíme, jak připravit tradiční české bramboráky, které lze podávat jak k obědu, tak při prvním jarním grilování. Zde je recept.
Budete potřebovat:
cca 8 brambor
4 stroužky česneku
1/2 lžičky majoránky
6 lžic polohrubé mouky
1 vejce
sůl
tuk na smažení
Postup přípravy:
Nejdříve si vezmete brambory, které pečlivě oloupeme, omyjeme a následně nastrouháme na hrubé nudle. Vložíme do mísy a přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, koření a mouku. Vše zpracujeme v jednotné těsto (můžeme přidat trochu mléka nebo vody). Následně už jen rozpálíme olej na mírném ohni a smažíme bramboráčky o velikosti dle vlastní chuti pár minutek do zlatova. Podáváme buď s omáčkou, nebo samotné.
Přejeme dobrou chuť!