Pokud máte ve zvyku podávat k večeři jídlo studené, slané nebo kořeněné, zkuste jednoduše změnu. Místo takových jídel se určitě jednou za čas vyplatí připravit něco nového, čím svou rodinku a blízké potěšíte. Dnes pro vás chystáme recept na tradiční mléčnou rýži s ovocem, která se hodí jak k večeři, tak třeba k snídani nebo ke svačině.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
1) 150 g rýže
2) ½ vanilkového lusku
3) 1 dl mléka
4) 0,5 dl smetany
5) sůl
6) cukr
7) 1 lžičku citrónové šťávy
8) ovoce nakrájené na kousky (dle libosti, např. jahody, broskev, kiwi)
POSTUP PŘÍPRAVY:
Nejdříve si vezmeme vanilkový lusk, který rozloupneme a vyjmeme obsah, který potřebujeme. Následně připravíme mléko se smetanou a solí a přivedeme k varu. Až se mléko začne lehce vařit, přidáme rýži, vanilku a vaříme na mírném ohni, dokud rýže nezhoustne. Poté ochutíme cukrem podle libosti, citrónovou šťávou a nakonec vmícháme nakrájené ovoce na malé plátky nebo kostičky. Podáváme teplé. Nakonec můžeme ještě ozdobit skořicovým cukrem.
Přejeme vám dobrou chuť.