Znáte to, čeká vás návštěva a v tuto chvíli vůbec nehraje roli fakt, zda přijdou za hodinu nebo až zítra. Pořád vám vrtá v hlavě jen jedno – co připravit, abyste své hosty příjemně pohostili. Pokud vám docházejí nápady a chcete připravit něco chutného a přitom tradičního, je na čase si přečíst tento článek.

Tradiční dezerty, které potěší

Určitě se cení být v tomto ohledu originální, ale né vždy se vyplatí experimentovat. Zvlášť pokud děláte určitý dezert poprvé. Je sice pravda, že můžete být za mistryni kuchyně, ale také se může stát, že to skončí katastrofou a vy nakonec budete muset skočit pro hotové dorty do krámu. Věřte ale, že hosté vždy ocení, pokud je jídlo připravené samotnou hostitelkou, protože to chutná nejlépe a je dělané s láskou.

Úžasné a křehké Muffiny

Pokud máte rádi například Muffiny, určitě je dobré si předem nastudovat, jak takové originální a chutné Muffinky připravit. Zkoukněte různé stránky či najděte svou kuchařku a zalovte v ní recept na muffiny. Mezi klasicky připravované po celém světě patří čokoládové. Chutnají nejlépe a mizí z talíře opravdu rychle. Pokud máte rádi detaily, můžete například nakoupit košíčky na muffiny, které se v nynější době prodávají i s různými barevnými vzory a celkově se jejich provedení v poslední době těší velké nápaditosti. Proto neváhejte a jedny takové si pořiďte.

Palačinky jako od maminky

Maminka vám doma ráda dělala palačinky a vy jste jich snědli plný talíř, protože se na ně jednoduše nedalo jen tak koukat? Při přípravě palačinek dbejte na jednoduché pravidlo nazdobenosti. Čím luxusněji palačinka vypadá, tím více nutí k tomu, aby ji někdo ochutnal. Můžete například zkusit originální borůvkovou šlehačku, barevné zdobení, vanilkový puding – prostě cokoliv vám vaše fantazie dovolí. Ve vaření se meze nekladou. Palačinky také velmi dobře vypadají nazdobené ovocem, či různými polevami. Nezapomínejte ani na tradiční náplně jako je nutella, sladký tvaroh, džem, prostě cokoliv.

Trocha klasiky aneb bábovka

Bábovka je snad tím nejznámějším českým receptem, jaký můžete vůbec v kuchařkách najít. Její velkou výhodou je, že se dá upéct hned na několik způsobů. Rozhodně tedy neplatí, že musíte připravovat pouze klasickou vanilkovou. Zkuste trochu experimentovat a vyzkoušejte např.: bábovka z ledových kaštanů (čokoládová tyčinka, kterou seženete v obchodě), kterou lehce do těsta nastrouháte nebo také její kokosovou podobu či dvojbarevnou bábovku, která potěší nejen chuťové pohárky ale také očko.

Nemusíte mít nutně stůl přeplněný sladkostmi, důležité je, aby vše hezky vypadalo a dobře chutnalo. Pokud ve vaření existuje nějaké pravidlo, tak jistě toto: „Není důležitá kvantita, ale kvalita.“