Jestliže si rádi zamlsáte a neřešíte nějaké ty kalorie, tak pro vás máme pár receptů na čokoládové sladkosti, na které dlouho nezapomenete. Kalorické bomby, které si občas chceme dopřát všichni.

Sladké čokoládové koláčky

Ingredience:
2 polévkové lžíce Nutely
2 polévkové lžíce horké vody
100 g másla
200 g cukru moučky
2 rozšlehané vejce
1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
90 g polohrubé mouky
půl čajové lžičky prášku do pečiva
100 g vlašských ořechů – rozdrcených
140 g čokolády na vaření

Postup:
Troubu si předehřejte na 150 °C. Pečící mísu si vymažte máslem. Rozmíchejte Nutelu s horkou vodou do krému. V oddělené míse smíchejte cukr s máslem, přidejte rozmíchanou Nutelu, vajíčko a vanilkový extrakt. Vše důkladně promíchejte. Dále vmíchejte mouku, oříšky a 100 g čokolády na vaření. Opět důkladně smíchejte. Připravenou směs vlijte do připravené pečící mísy a lžičkou zarovejte povrch. Na vyrovnaný povrch nalámejte kousky zbylé čokolády. Pečte 40 minut. Konzumujte studené a chcete-li mlsat ještě hříšněji, každý kousek dobrůtky můžete potřít Nutelou.

Šlehaná čokoláda

Ingredience:
200 g hořké čokolády
2 polévkové lžíce brandy
3 vejce
50 g cukru moučky
100 ml smetany ke šlehání
BeBe oplatky, nebo něco “luxusnějšího” :)

Postup:
Roztopte 150g čokolády ve vodní lázni a vníchejte do ní brandy. Poté si nastrouhejte zbytek čokolády na posypku a odložte stranou. Vyšlehejte si vaječné bílky spolu s cukrem do našlehané pěny. Smíchejte čokolaádu, pěnu a smetanu s 2/3 nastrouhané čokolády. Posléze rozdělte do 6 šálků (espresso apod.) a nechte minimálně 2 hodiny odstát. Před servírováním posypejte dobrůtku zbytkem čokolády a cukrem moučkou. Zajídejte sušenkami.