Děsí vás představa, že byste si měli k večeři nebo svačině dát kalorický hamburger v jedné z provozoven fastfood? Pokud ano, tak na to zapomeňte, protože my vám přinášíme recept na domácí vegetariánské hamburgery, které obsahují jen to nejlepší.
BUDETE POTŘEBOVAT:
1) Housky na hamburger (zakoupíte běžně v obchodě, např. v Tescu)
2) černé fazole
3) 1/2 zelené papriku
4) 1/2 cibule
5) 3 stroužky česneku
6) 1 vejce
7) 1 lžíci chilli koření
8) 1 lžíce kmínu
9) 1 lžičku thajské chilli nebo jiné omáčky
10) 1/2 šálku strouhanky
11) plátkový tavený sýr
12) zeleninu dle chuti (např. rajče)
JAK NA TO:
Domácí burgery či hamburgery, chcete-li, je možné dělat na dva způsoby – buď na venkovním grilu, nebo v troubě. Předpokládáme, že většina z vás bude pochoutku připravovat v troubě, tu si tedy rozehřejte na 190 stupňů, přičemž plech lehce vymažte olejem nebo vložte pečící papír.
V druhém kroku si vytvoříte vegetariánské fazolové plátky. Ve středně velké míse rozmačkejte pomocí vidličky černé fazole, dokud se z nich nestane měkká pasta. Poté si vezměte kuchyňský robot a najemno nasekejte papriku, cibuli a česnek. Tuto směs poté smíchejte s fazolovou pastou.
V třetím kroku si vezměte malou misku, kde smíchejte vejce společně s chilli, kmínem a chilli (nebo jinou) omáčkou. Vaječnou směs smíchejte společně s fazolovou pastou – vytvořte malé plátky do burgerů, které nakonec ještě obalte ve strouhance.
Nyní umístěte hotové karbanátky na plech a pečte zhruba deset minut z každé strany. Nakonec si vezměte hamburgerové housky, vložte fazolový plátek, zeleninu a nakonec plátek sýra. Vložte burger cca na 30 s – 1 min. do trouby, aby sýr změkl a burger byl teplý.
Přejeme vám dobrou chuť!
photosource: pinterest.com