Máte rádi grilování? Chcete vyzkoušet nový recept? Nemějte obavy! Tak jdeme na to!

Sladký zeleninový salát s krůtími nudličkami (pro 4 osoby)

Ingredience:
2 polévkové lžíce třtinového cukru
4 polévkové lžíce medu
4 polévkové lžíce sójové omáčky
500g krůtího masa nakrájeného na pásky
2 polévkové lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
Ledový salát natrhaný na kousky
2 větší mrkve nasekané na kousíčky
100g klíčků

Smíchejte 1 polévkovou lžíci třtinového cukru spolu s 2 polevkovými lžícemi medu a 2 polévkovými lžícemi sójové omáčky. Do takto připravené směsi naložte na 30 minut krůtí kousky.
V té době si nachystejte špejle. Před grilováním je nutné špejle nechat 20 minut namočené ve vodě.
Po 30 minutách napíchněte naložené krůtí maso na špejle a grilujte 6 minut z každé stravy.
Zeleninu promíchejte spolu se smíchaným zbytkem medu, sójové omáčky, olivového oleje, citrónové šťávy a lžící třtinového cukru.
Poté už stačí jen zeleninu naservírovat na talířky a přiložit grilované maso.

Grilované kuřecí kousky se sladkokyselou omáčkou (pro 4 osoby)


Ingredience na maso:
500g kuřecích prsíček nakrájené na nudličky
1 čajová lžička koriandru
půl čajové lžičky černého pepře
šťáva ze dvou limetek
čajová lžička třtinového cukru
2 stroužky lisovaného česneku
1 polévková lžíce rostlinného oleje
2 hrníčky rýže Basmati

Ingredience pro omáčku:
125ml rýžového nebo jiného vinného octu
2 polévkové lžíce cukru
1 malá dobře rozdrcená chilli paprička
1 čerstvá malá cibulka
1 salátová okurka

Z kuřecích prsíček vytvořte kousíčky. Smíchejte koriandr, pepř, limetkovou šťávu, cukr, česnek a olej. Kuřecí maso naložte do připravené směsi a nechte odležet do druhého dne.
Před samotným grilováním grilováním si připravte omáčku, rýži a zeleninu. Zahřejte vinný ocet a cukr na malé pánvičce, dokud se cukr nerozpustí. Poté nechte 2 minuty zavařit tak, aby vznikl sirup. Vypněte oheň a do vzniklého sirupu přidejte chilli a cibulku nakrájenou na malinké kousky. Nechejte vychladnout. Část okurky můžete nastrouhat do omáčky a zbytek použijte jako přílohu.
Připravené maso poté napíchněte na předem namočené mokré špejle a grilujte z každé strany 5 minut.
Omáčku servírujte v malé misce, aby bylo snadné kuřecí kousky do ní namáčet.