Halloween je sice za námi, to ale neznamená, že vám doma ještě nezbyly nějaké kousky dýní. Pokud ano, připravte si společně s námi tuto jedinečnou polévku s rýží a kuřecím masem.

Tato polévka je skutečně velmi jednoduchá. Příprava vám zabere pouhých 10 minut, přičemž samotné vaření pak jen 35 minut. Sečteno, podtrženo, na této jedinečné polévce si můžete pochutnávat už za necelých 45 minut.

Recept pro 8 porcí polévky

Budete potřebovat:

1 velkou cibuli nakrájenou na kostičky
10 stroužků česneku – rozdrcených
900 gramů dýně – oloupané a nakrájené na kostičky
8 šálků vody
300 gramů kuřecího masa a vývaru z jasmínové rýže
8 plátků celozrnného pečiva (volitelné)

Postup přípravy:

1. Umístěte cibuli, česnek a dýni do středně velkého hrnce a přidejte vodu. Přiveďte k varu a vařte po dobu 20 minut.

2. Zeleninu z hrnce vyndejte a vývar zanechte. Zeleninu rozmixujte v mixéru do hladka. Poté ji nalijte zpět do hrnce.

3. Přidejte rýžovo-kuřecí vývar a duste po dobu 5-10 minut, dokud směs nechytne oranžový nádech a získá hladkou konzistenci.

4. Ihned podávejte v miskách společně s celozrnným pečivem.