Fenomén pro jeho fenomenální nápady.
Je mnoho pořadů o vaření. Jejich proklamátoři se většinou snaží navodit atmosféru radosti z vaření. Pan Pohlreich nic takového nedělá. A při tom je u něj zjevné, že vaření je jeho život. Proč jsou jeho pořady pro mě tolik inspirující? Protože v nich nabádá k experimentování. Nepřichází se zaručenými, hotovými recepty, ale s nápady, které inspirují k dalším nápadům a tak se vaření mění z otrocké činnosti na kreativní záležitost.
Z jeho pořadů jsem pochytila pár důležitých zásad. Za prvé je nesmysl si myslet, že se stačí postavit k plotně nebo grilu, promnout si ruce a máme najednou chuť do vaření. Stejně jako každá naše činnost i vaření musí být chtěná a připravená, pakliže z ní máme mít dobrý pocit. Co mi osobně tedy přináší radost z kuchtění. Asi nejdůležitější jsou ingredience. V pořadu Ano šéfe nás pan Pohlreich vybízí k vaření z potravin čerstvých a kvalitních. Dobře si pamatuji na díl, kdy těžce rozdýchával skutečnost, že v poblízké restauraci vaří ze sáčku, když za plotem mají bylinkářství. Pro výslednou chuť, naše zdraví a i ten pocit z vaření jsou kvalitní ingredience klíčové. Pak je taky důležité na čem a v čem vlastně vaříte. Rolls–royce si zřejmě nekoupím. Ale rolls-royce mezi grily si pořídit můžu. Schválně si všimněte na čem pan Pohlreich v pořadu Šéf na grilu griluje. Dala jsem si tu práci a zjistila jsem, že se jedná o gril Gourmet . Zvláště muži mají rádi kvalitní vybavení. A to už jen pro ten pocit, že je kvalitní. My ženy jsme praktičtější a na pořádném grilu oceníme hlavně jeho funkčnost. No a když už máme na čem vařit a z čeho vařit, pak přichází na řadu naše fantazie. Já sama jsem si hned netroufla na experimenty, ale vyzkoušela jsem si nejprve několik receptů ze zmíněných pořadů. A teď už si je různě upravuji. Zjistila jsem, že díky tomuto přístupu mám z připravování pokrmů úplně jiný pocit. V mém podání asi nikdy nepůjde o umělecká díla, ale i tak mě mé výtvory těší a někdy dojdou i uznání.