Dříve jsme se scházeli u ohňů a nebo jen tak posedávali na lavičkách před domy. My češi jsme odjakživa družný národ.

Vždyť i naše pověstné pivařství není nic jiného než potřeba sednout si a probrat hezky v klidu vše, co je důležité. Proto se grilování v naší zemi těší takové oblibě. Rozumějte, těžko řeknete svému kamarádovi, aby šel na pivo i manželkou a určitě doma nezapomněl děti. Grilování je skvělá záminka ke společnému posezení všech věkových skupin, váhových kategorií, veškerého pohlaví, barvy pleti, přesvědčení. Jediné co musíme mít společné je trocha té tolerance, potřeba si popovídat a láska k dobrému jídlu a pití. Grilovat se dá téměř všude. Potřebujete k tomu pořádný gril, například grily weber, pořádnou flákotu a nějaké to pití. Je tady ještě jedna okolnost, která činí grilování v našich zemích tolik populárním. A to jsou naše pověstné zlaté ručičky. My totiž na rozdíl od některých jiných zemí nejen sledujeme pořady o vaření a povídáme si o nich, ale uvádíme rádi dobré nápady do praxe. Když se vás tedy na grilovací párty někdo zeptá: „Kdes vzala ten recept?“ a přidá to mi musíš napsat, pak je to míněno vážně. S největší pravděpodobností přejde váš kulinářský úspěch do arsenálu pozvaných.
Fantazii se meze nekladou. Pokud bude jídlo chutné a nebude ze zmraženého polotovaru, pak je váš úspěch jistý. Ať jste již vegetariáni nebo masožrouti, najdou se pro vás celé knihy receptů. Grilování totiž vytvořilo celonárodní komunitu. Lidé si navzájem vyměňují rady, tipy, zkušenosti i v rámci internetových sítí. A tolik diskutovaný facebook v tomto konkrétním případě prokazuje dobrou službu všem, které grilování zajímá.
Nebuďte proto samotáři a připojte se k nám. Myslím, že každý kulinář se rád naučí novým věcem a nebo si vyslechne názory na své recepty. Nezáleží na tom, jestli jste profesionálové nebo úplní amatéři. Grilování je pro každého.