Proč nezkusit dort na zdravější způsob? Mrkvový dort je lahůdka, která vás zasytí a přitom potěší vaše chuťové pohárky. Vytvořite si ho s námi doma také vy

Budete potřebovat tyto ingredience:

200 g polohrubé mouky
150 g třtinového cukru
1 PL prášek do pečiva
2 ks vajec
90 ml oleje
1 lžičku mleté skořice
60 ml šťávy z pomeranče
450 g mrkve
kůra z 1 pomeranče
50 g brusinek
50 g rozinek

Ingredience na krém:
250 g mascarpone
3 PL moučkového cukru
2 PL másla

Postup přípravy:

V první misce smícháme mouku s práškem do pečiva, cukr, skořici. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s olejem, šťávou s pomeranče. Postupně zamícháváme suchou směs z první misky. Do těsta zlehka přidáme sníh z bílků. Mrkev nastrouháme na hrubší, a také přidáme do směsi spolu s rozinkami, kůrou z pomeranče a brusinkami. Dortovou formu si vyložíme papírem na pečení, těsto rozetřeme rovnoměrně a pečeme při 180 ° C asi 40 minut.

Postup přípravy krému:
Změklé máslo vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mascarpone. Krém vrstvíme na vychlazené a upečené těsto. Vrch ozdobíme kůrou z pomeranče nebo citronu.