Věřte, nebo ne, ale každý z nás dělá alespoň jednu z těchto nejčastějších chyb v kuchyni. Pokud je napravíte, váš život bude hned mnohem jednodušší – alespoň při vaření.
1. Používáte špatné nože
V dnešní době je sice nůž poměrně drahá záležitost, ale ruku na srdce, jedná se nástroj, který budete používat celý život a vydrží vám, tak proč do něj neinvestovat? Správně byste měli doma mít: velký kuchařský nůž, malý nůž na zeleninu, dlouhý plochý nůž na ryby a nůž na chléb.
2. Zaděláváte těsto až příliš
Těsto nepotřebuje extra zdlouhavé hnětení, věřte, jinak se může stát, že ve výsledku bude gumové. Navíc těsto, které obsahuje máslo je na hnětení mnohem více citlivé. Proto musíte hníst jemně a rychle, jedině tak budete schopni upéct si lahodné buchty nebo křupavé rohlíky.
3. Studený olej
Pokud olej nalijete na studenou pánev, nejen, že se vám tam připálí ještě více, ale zároveň vaše jídlo nebude mít tak dobrou chuť. Z toho důvodu je lepší nalít olej již na pořádně rozpálenou pánev a počkat několik minut.
4. Otáčíte maso příliš často
Čím častěji budete jednotlivé kousky masa otáčet nebo třeba i řízek, tím vysušenější a tvrdší nakonec bude. Steak nejdříve opečte dozlatova z jedné strany a nakonec i z druhé. Nemusíte ho kvůli tomu otáček milionkrát.
5. Malá prkýnka
Kdo vůbec vynalezl malá prkýnka, na kterých krájíte zeleninu nebo chléb? Nejen, že se s nimi špatně pracuje, ale je to nepraktické z hlediska prostoru – moc se vám toho na něj nevejde. Klidně ho použijte pod květináč, ale do kuchyně si pořiďte raději dvě velké, ušetříte si tak čas.