Jaro je tu a Velikonoce za dveřmi. Je na čase jarní čas mírně oslavit, konečně nebudete muset chodit ve vrstveném oblečení, čeká nás teplé počasí a vy tak můžete venku vykonávat konečně vaše oblíbené aktivity. Pokud však přemýšlíte, jak si některé aktivity zpříjemnit, co takhle dobrým jídlem? Např. pokud budete na večer grilovat na zahrádce, co takhle si k opečeným chlebům či bramboru udělat dobrou sýrovo-ředkvičkovou pomazánku?

SUROVINY:
– 230 g sýru feta
– 60 ml řeckého jogurtu
– 3 lžíce olivového oleje
– olej na potření
– 2 lžíce citronové šťávy
– 3 lžíce nasekané petrželky
– 1 svazek ředkviček
– 2 stroužky česneku

POSTUP PŘÍPRAVY:
Nejdříve vezmeme sýr feta, který jemně rozdrobíme do mísy mixéru nebo robotu. K sýru přidáme také jogurt, olej a citronovou šťávu. Veškeré suroviny rozmixujeme do husté, hladké pomazánky. Následně ji přendáme do mísy a vmícháme petrželku a ředkvičky. Necháme si stranou také několik plátků ředkviček na ozdobu.
Pomazánku podáváme posypanou petrželkou a ozdobenou plátky ředkviček. Pomazánku lze namazat na opečený chléb, bagetu nebo chutná i s opečeným bramborem. Ať už si vyberete cokoliv, nezapomeňte nejdříve např. chléb potřít olejem, poté opéct a následně potřít stroužkem česneku.

Přejeme výbornou chuť.