Pohanka je chutná a zdravá. Tak proč si z ní nevytvořit dobré karbanátky? Povíme vám, jak na to.
Potřebné suroviny: 200 g pohanky lámanky, 1 mrkev, 1 stroužek česneku, 1 vejce, sůl, mletý černý pepř, 100 g žitné mouky, řepkový olej na pečení, 150 g nízkotučného jogurtu, 1 lžíce strouhaného křenu
Postup:
1. Pohanku v kastrolu zalijeme dvěma hrnky vody a uvaříme hustou kaši. Mrkev očistíme, nastrouháme a přidáme do pohanky společně s prolisovaným česnekem a vejcem.
2. Směs osolíme, opepříme a pořádně promícháme. Zahustíme ji žitnou moukou a z těsta vytvoříme menší placky.
3. Placky opečeme na pánvi na několika kapkách oleje dozlatova. Podáváme s jogurtem ochuceným křenem.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 2787 kJ/666 kcal
Počet porcí/kusů 2