Život je krátký, a proto bychom si ho měli náležitě užívat. A to platí také co se jídla týče. Proč si tedy nedopřát jediněčný italský dezert v podobě jahodového tiramisu? Řekneme vám, jak si ho vytvoříte.Tiramisu je klasickým italským dezertem. Nejedná se sice o nejlehčí dezert, ale vy si ho můžete udělat v té lehčí formě. Stačí si opatřit čerstvé jahody, a tak dáte vašemu oblíbenému dezertu nejen méně kalorií, ale nebude chybět ani to pravé kouzlo, ačkoliv končícího, léta.

Recept, který vystačí na pět sklenic jahodového tiramisu

Budete potřebovat:

– půl kila jahod
– 5 lžic bílého cukru
– 8 lžic likéru amaretto
– 3 vejce (odděleny žloutky od  bílků)
– 3 lžíce cukru
– 250 gramů mascarpone
– dlouhé piškoty
– 2 lžíce vody

Postup přípravy:

1) Pomocí ručního mixéru, rozmixujte jahody společně s 2 lžicemi cukru (eventuálně dochutit) a 2 lžícemi likéru. Poté dát stranou.
2) Ušlehejte bílky do tuha.
3) V jiné misce zase smíchejte žloutky se 3 lžícemi cukru. Přidejte mascarpone a tuhý sníh z bílků a pak 2 polévkové lžíce amaretto likéru. Smíchejte a také dejte stranou.
4) Vemte si k ruce skleničky a do každé umístěte vrstvu piškotů, přičemž je nalámejte tak, aby pokryly celé dno skleničky.
5) V malé misce smíchejte zbývající 4 lžíce likéru a 2 lžíce vody. Piškoty pak touto „směsí“ potřete.
6) Poté dejte na piškot vrstvu krému s mascarpone.
7) Na tuto vrstvu pak zase dejte vrstvu směsi s jahodami.
8) Skleničky pak zakryjte fólií a dejte do ledničky na 2-3 hodiny.
9) Můžete pak vrchol skleničky ozdobit jahodami.
10) Podávejte vychlazené.