Pojďte si s námi zacestovat do australské kuchyně a ochutnejte co, co zdejší krajané prostě milují. Australský kebab je chutný, křehký pokrm, který si zamiluje opravdu každý.
Potřebné ingredience na 4 porce:
2 stroužky česneku, nakrájených na drobno
125ml olivového oleje
1 mango, nakrájené na kostičky
1 červené chilli, nakrájené na drobno
4 mladé cibulky, nakrájené na kolečka
kůra a šťáva z 1 citronu
2 polévkové lžíce čerstvého koriandru
450g hovězích řízků
125g krevet
Postup přípravy:
V misce smícháme česnek s 2 polévkovými lžícemi oleje. Necháme odstát při teplotě asi 10 minut. V druhé misce smícháme mango, chilli, cibulky, citrónovou kůru a šťávu a zbývající olej a koriandr. Dobře promícháme a necháme odstát v lednici 10 minut. Řízky nakrájíme na tenké proužky a napícháme jejich na špejle spolu s krevetami pokud je máme rádi pokud ne tak nemusíme. Dobře potřeme s česnekovým olejem a necháme grilovat na grilu nebo v troubě 5 minut nebo dokud se maso neuvaří. Potíráme s olejem během pečení. Podáváme s mangovou směsí a salátem.
Dobrou chuť!
Photo source: dobruchut.sk