Makronky jsou oblíbenou francouzskou pochoutkou, která se dá ukuchtit nejen v různých barvách, ale také s různými náplněmi. Jsou to malé sladké koláčky, které si dnes s námi můžete připravit také vy.

Na tento recept budete potřebovat tyto suroviny:

1 hrnek mandlové mouky
1 hrnek moučkový cukr
90 g vaječného bílku
potravinářské barvivo
40 g krystalového cukru
džem (podle chuti)

Postup přípravy makronek:

Mandlovou mouku si připravíme rozmixováním mandlí na prášek. Tento prášek spojíme s moučkovým cukrem a prosejeme přes sítko, abychom měli velmi jemnou mouku. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a za stálého míchání přimícháme krystalový cukr. Dobře promícháme.
Do bílku si přidáme trochu barviva (podle požadované intenzity barvy) a mandlovou mouku smíchanou s cukrem. Pozor, tuto směs tam přimícháváme po třetinách. Do bílku ji zamícháváme zlehka s vařečkou. Celé těsto na makronky dobře rozmícháme, aby bylo polo tekuté a polo tuhé.
Pak jím naplníme potravinářské sáček a děláme asi 3 cm kolečka na plech (vyložený pečícím papírem). Tato kolečka si tam můžeme i předem předkreslit.
Plech s kolečky necháme odstát 45 minut.
Pak si rozehřejeme troubu na 150 ° C a pečeme asi 15 minut.
Po upečení můžete naplnit džemem podle chuti.

Photo source: Pinterest.com