O kaštanovém dezertu jste určitě ještě neslyšeli. Je to skutečně originální dezert, kterým potěšíte celou rodinu i své přátelé! Je vynikající!

Potřebné ingredience:

125 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
8 ks vajec
6 ks měkých hrušek
2 ks kaštanového pyré
kyselejší džem na potření
sůl

Postup přípravy:

1) Žloutky lehce prošleháme, rozdrobíme do nich rozmražené kaštanové pyré a uhněteme dohladka.
2) Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Opatrně ho vmícháme do kaštanově-žloutkové masy a vše vylijeme do formy vymazané máslem. V troubě předehřáté na 180 ° C snížíme teplotu na 160 ° C a pečeme 45 minut.
3) Vychlazený korpus podélně prořízneme. Spodní část potřeme džemem a poklademe očištěné rozčtvrcené hrušky. Podle chuti můžeme přidat pár kapek rumu.
4) Nakonec vyšleháme šlehačku. Zatímco ještě není zcela tuhá, nadrobíme do ní kostku pyré, přidáme mascarpone a došleháme dotuha.
5) Asi dvě třetiny krému rozetřeme na spodní korpus s hruškami, zakryjeme ho vrchním dílem a potřeme zbylým krémem.
6) Dezert necháme přes noc ztuhnout v lednici. Před podáváním můžeme posypat čokoládovými hoblinami.

photosource: pinterest.com