untitledPokud nevíte co ke středečnímu obědu, nechte se inspirovat tímto výborným a zároveň originálním receptem, který pohladí vaše chuťové buňky a určitě ho budete chtít dělat častěji.Potřebné ingredience:
800 g horního krůtího stehna
500 g kyselé kapusty
400 g bezpeckového hroznového vína
450 ml zeleninového vývaru
150 ml suchého bílého vína
2 ks šalotky
3 PL medu
2 PL drceného koriandru
2 PL hořčicových semínek
2 PL najemno nasekaných lískových oříšků
1 PL balzamikového octa

Postup přípravy:

1. Předehřejeme si troubu na 210 °C.
2. Maso opláchneme, osušíme a potřeme solí, kořením a koriandrem. Vložíme do pekáče vytřeného olejem a pečeme asi 15 minut.
3. Mezitím nahrubo rozdrtíme hořčicová semínka a smícháme s oříšky, medem, octem a kořením. Šalotku nasekáme. Kapustu přecedíme a necháme odkapat. Hroznové váno opláchneme a nakrájíme.
4. Kapustu vidličkou provzdušníme. Společně se šalotkou a 2/3 hrozna vyložíme okolo masa do pekáče. Osolíme a okořeníme. Stehna potřeme medovou směsí a zalejeme vínem a vývarem. Pečeme 45 až 60 minut. Kapustu občas obrátíme.
5. Podáváme posypané zbylým hroznovým vínem a nahrubo nasekanou petrželovou natí.

Dobrou chuť!