Přemýšlíte nad tím, co uděláte dnes k večeři? Už vás bramborová kaše nebaví? Nevadí! Máme pro vás skvělý recept na květákovo-krémovou kaši, která zachutná celé vaší rodině. Jak na to?
Budete potřebovat:
– kvítky květáku (množství v závislosti na tom, kolik chcete mít kaše – malý kvítek = malý brambor)
– 4 stroužky česneku
– 1/3 šálku nízkotučného podmáslí
– 4 lžičky extra panenského olivového oleje
– 1 čajová lžička másla
– 1/2 lžičky soli
– čerstvý mletý pepř
– pažitka na ozdobu
Postup přípravy:
Vezměte hlavičky květáku společně s oloupaným a nadrceným česnekem, a vložte na parník nad vroucí vodu. Přikryjte pokličkou na dobu 15-20 minut, aby květák krásně změkl. Pokud nemáte parník, můžete umístit květák zhruba na 3-5 minut do mikrovlnné trouby na talíři s 1/4 šálku vody. Opět přikryjte a vyčkejte, dokud květák nezměkne.
Po změknutí rozmixujte květák s česnekem v kuchyňském robotu či mixéru, přidejte podmáslí, 2 lžíce oleje, máslo, sůl a pepř. Vytvořte krémovou a hladkou kaši. Nezapomeňte nakonec pokapat pár kapkami oleje a ozdobte pažitkou.
Přejeme dobrou chuť.