Máte rádi cheesecake? Jedná se o tradiční americký dezert, který se však podává v několika zemích světla jako hlavní zákusek. I u nás je velmi oblíbený a tentokrát si ho můžete udělat i vy doma. Víte jak? Řekneme vám to!

S tímto receptem vytvoříte 12 porcí lahodného cheesecake. Budete potřebovat tyto ingredience:

150 g sušenek
60 g másla
275 g nízkotučného tvarohu
125 g smetanového sýru
600 ml zakysané smetany
150 g moučkového cukru
1 PL kukuřičného škrobu
3 vejce
250 g malinového džemu

Postup přípravy:

1. Troubu dáme vyhřát na 180 ° C. Sušenky rozdrtíme v mikrotenovém sáčku pomocí paličky nebo válečku nadrobno. Máslo rozpustíme a vmícháme k sušenkám. Sušenkovou směs natlačíme do vymazané pečící formy tak, aby sahala i na okraje. Vložíme ji do rozehřáté trouby a pečeme asi 10 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

2. Formu s korpusem obalíme alobalem a utěsníme. Ve větší misce smícháme tvaroh, smetanový sýr, zakysanou smetanu, cukr rozmíchaný s kukuřičným škrobem a vajíčka. Tvarohovou směs vylijeme na korpus, navrch lžící navrstvíme malinový džem tak, abychom vytvořili nepravidelné tvary jako mramor.

3. Formu vložíme do hlubšího plechu tak, aby byla přibližně 2 cm ponořená ve vodě. Pečeme asi 45 minut, pak formu vyjmeme a necháme koláč vychladnout. Nejlepší je, když ztuhne přes noc v chladničce.

Dobrou chuť!