Babičky vaří skvěle. Proč se tedy u nich neinspirovat? Pokud nevíte, co vařit k nedělnímu obědu, můžete své rodině připravit tento vynikající zeleninový boršč.

Budete potřebovat tyto ingredience:

2 mrkve, 2 petržel, 1/2 celeru, 1 kedluben, 1 zelenou papriku, 2 předvařené červené řepy, sůl, pepř, mletý kmín, 5 bobulek nového pepře, mletou červenou papriku, 3 bobkové listy, olej, 140 g rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 1 cibuli

Postup přípravy:

Na oleji osmažíme veškerou očištěnou a na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Zeleninu za stálého míchání restujeme cca 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a na kostičky nakrájenou papriku. Opět orestujeme, přidáme mletou sladkou papriku a přilijeme vodu. Vaříme do změknutí zeleniny. Následně přidáme uvařenou, nakrájenou červenou řepu a vaříme dál. Zatímco se vaří polévka, připravíme si na pánvi na oleji osmaženou nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nařezaný česnek, chvíli osmahneme a přidáme rajčatový protlak. Necháme ho převařit, přilijeme vodu a vlijeme do polévky. Pokud by byla polévka hustá, přilijeme vodu a necháme přejít varem. Můžeme ji podávat ozdobenou smetanou.

Dobrou chuť!