wefwVánoce jsou za měsíc a proto není na škodu začít péci vánoční cukroví. Proč ale každoročně dělat to samé, když je tolik možností a nápadů, jak si u štědrovečerního stolu pochutnat? My vám přinášíme recept na sněhulákové sušenky, které si prostě zamilujete.
Budete potřebovat tyto ingredience:

475 g hladká mouka
350 g zlatý sirup
225 g máslo
225 g hnědý cukr
200 g bílý fondán
125 g meruňkový džem
1 ks vejce
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mletého nového koření
1 lžička prášku do pečiva
1/4 lžičky sole

Postup přípravy:

  1. Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny. Postupně zapracujeme vejce, sirup, skořici, zázvor, nové koření, prášek do pečiva, sůl a mouku. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na čtvrtiny, a zabalíme do fólie. Necháme tři hodiny v chladničce odpočívat.
  2. Troubu předehřejeme na 200 ° C a plechy vyložíme pečícím papírem
  3. Každou část těsta vyválíme na pomoučeném vále a vykrájíme kruhy ve třech velikostech (2, 5, 7 cm). Kolečka uložíme na plechy a pečeme 8 až 12 minut, podle velikosti. Upečené perníčky necháme vychladnout.
  4. Fondán vyválíme a vykrojíme kruhy ve velikosti perníků.
  5. Na každý perník natřeme džem a přilepíme fondán. Největší kruh položíme na spodek, džemem něj přilepíme menší kruh a na něj nejmenší. Takto to zopakujeme se všemi perníčky. S potravinářskými barvami sněhuláky ozdobíme (knoflíky, oči, šátek, metla).

Dobrou chuť!