Přemýšlíte nad tím, co vařit? Občas je člověk masa už přejedený, tak přichází na řadu i bezmasé pokrmy. S ničím se to však nemá přehánět a bezmasá jídla by neměl člověk jíst pořád. Ochuzuje se o spoustu bílkovin a dalších složek, které jsou obsaženy v mase.
Zkuste známý květák, nikoho v těchto verzích neurazí, ba naopak dokáže nadchnout. Naše recepty jsou zárukou pro všechny jedlíky. Jsou chutné a navíc i rychlé.
Květák – odoláte těmto lahodným růžičkám?
Každý z nás, zná květák na mozeček, nebo květák obalovaný v tradičním trojobalu. Pokud chcete oživení, vyzkoušejte naše recepty. Způsobů, jak upravit květák je dost, jen o nich málokdo ví. Zapékaný květák je také variantou, která nenechá vaše chuťové buňky na pokoji. Příprava není nikterak náročná a v kombinace s plísňovým sýrem chutná přímo famózně.
Květák zapečený s plísňovým sýrem
Květák rozdělte na růžičky a povařte asi pět minut ve vodě nebo v páře. Na rozehřátou pánev dejte máslo, osmažte na ní cibulku. Z vajec, mléka, hladké mouky a sýru vytvořte těstíčko. Konzistenci odhadněte asi na poměr 50 gramů sýru. Nejlepší bude, když těstíčko projedete mixérem. V těstě by neměla být žádná hrudka. Vmíchejte do něj osmaženou cibuli a podle chuti osolte a opepřete. Zapékací misku vymažte máslem, dejte na ní růžičky květáku a zalijte připraveným těstíčkem. Promíchejte a pečte v troubě asi 30 minut.
Náš tip: pokud toužíte po krásně načechraném těstíčku, vmíchejte tam sníh z několik bílků. Výborně chutná se salátem zvaným Coleslaw. Ten si s námi taky můžete hravě vyrobit.
Coleslaw salát
Pokrájené a osolené hlávkové zelí smíchejte s nastrouhanou mrkví nahrubo a cibulí na kostičky. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Přidejte kelímek bílého jogurtu, kdo má rád, tak také trochu majolky. Promíchejte lehce vidličkou a nechte v lednici krásně vychladit.