Jestliže jste se rozhodli zdravě žít a začít pořádně a vydantně snídat, máme pro vás dobrou zprávu. Můžete to dělat i chutně! S ovesnou kaší to totiž jde hravě, ale musíte vědět, jak si ji správně ochutit.
Příprava kvalitní ovesné kaše vám nezabere více, než pět minut. Je to rychlá a zdravá snídaně, kterou si navíc můžete skvěle ochutit tak, aby vám opravdu chutnala a vy jste si ji každý den připravovali s radostí. Nedoporučujeme si kupovat ovesné kaše v sáčkách, které prodávají firmy pod nálepkou „zdravé a bez cukru“, protože tyto ovesné kaše často obsahují příchutě nebo skryté cukry.

Jednoduše si doma ponořte přes noc vločky co vody, ráno je zceďte, dejte vařit do mléka a je hotovo. Poté už začíná ono dochucování zdravým způsobem. Můžete si ji například dosladit dvěma kostičkami hořké čokolády, která obsahuje alespoň 70 % kakaa. Dostanete do sebe sice cukr, ale tělo ho po ránu použije na výdej energie, nikoliv na ukládání.

Velmi chutnou záležitost je také banán nebo jablko. Vůbec jakékoliv ovoce na ovesné kaši chutná prostě výborně, je to zdravé a vy si ji tak originálně a dobře osladíte, aniž byste použili klasický bílý cukr. Můžete si dokonce udělat opečené jablko na pánvi, které na ovesné kaši chutná ještě lépe.

Další zdravou a chutnou variantou jsou ořechy. Jsou nutričně velmi hodnotné a zároveň zdravou zásobárnou tuků. Můžete si na ovesnou kaši přidat lískové oříšky, mandle, para ořechy nebo třeba i klasické vlašáky. Ořechy nemají velké množství cukru, takže se nemusíte bát ani tloustnutí.