Nadýmání způsobuje hodně faktorů – přemíra sodíku, menstruace, ale také špatné trávení. Podle odborníků je však dobré si dávat pozor na to, co jíte. Tohle jsou potraviny, které vás nadýmání zbaví.Voda s citronem
Mnoho lidí si myslí, že za jejich nafouklé břicho může právě přemíra popíjení vody. To však není pravda – funguje to totiž přesně opačně. Z toho důvodu pak začnou méně pít, což ale vede k dehydrataci. Nejlepší recept na tento problém? Nalijte do sklenice vlažnou vodu a dejte do ní několik kapek citronu – zbaví vás to přebytečné soli v těle a vaše bříško nebude tak nafouklé.
Celer
V průběhu let byla tato zelenina používaná pro regulaci stolice nebo při nadměrné plynatosti – kvůli jeho složení je totiž známo, že snižuje zadržování tekutin. Samotný celer má vysoký obsah vody a detoxikuje organismus, takže tak zbavíte i tělo od toxinů. Tuto zeleninu je však lepší dopřávat si vařenou než syrovou. Stejně tak dobře vám pomůže od nadýmání také okurky, tykve nebo petržel.
Vodní meloun
Léto je sice pryč, ale jako užitečná informace dobrá. Meloun je velmi chutný a je z 92 % tvořen právě vodou. Je také skvělým zdrojem draslíku. Rovnováha mezi draslíkem a sodíkem je klíčem při zbavení se nafouklosti. Může se vám sice zdát, že máte po melounu břicho jako balon, ale je to jen dočasný efekt, jelikož do těla dostanete v jednu chvíli velké množství vody.
Jogurt
Mnoho z vás může být na laktózu citlivých, proto je dobré se příště rozhodnout, zda si dáte raději mléko nebo jogurt. Jogurt je lépe stravitelný a mléčný cukr se dobře stravuje, zatímco co se týče mléka, to tak není, a proto jste po mléku pak nafouklí. Příště, až si budete chtít dát mléčné smoothie, vyměňte ho raději za jogurtové.