image courtesy of freedigitalphotos.netV dnešním druhém díle o zdravých potravinách, které byste měli mít v kuchyni, se opět seznámíme s některými z nich, které jsou vám dobře známé. Výhodou je, že se dají kupovat ve velkém. Minule jsme mluvili např. o mražené zelenině, sušeném ovoci či mraženém masu. Na které potraviny se zaměříme dnes?

Máte rádi obiloviny? Rýži, ovesné vločky, pohanku, nebo cokoliv jiného? Pokud ano, tak mějte na paměti, že i tyto produkty se dají kupovat ve velkém, mají poměrně dlouhou dobu expirace a navíc, jsou plné vitamínů, minerálů a dokážou zasytit. Co si však musíte pamatovat po jejich koupi? Tyto produkty by měly být uchovávány ve vzduchotěsné nádobě na chladném a suchém místě.

Dalším vysoce prospěšným produktem jsou ořechy. Ořechy totiž obsahují velké množství bílkovin a mají nízký obsah mononenasycených a polynenasycených tuků. Opět sebou přináší výhodu v podobě dlouhého uschování. Při koupi ořechů vsaďte spíše na ořechy, které neobsahují cukry navíc, barviva nebo sůl.

Skvělým produktem jsou také sušené fazole, které nejsou vlhké, a není nutné je tedy rychle spotřebovat. Jejich uschování by mělo být ve vzduchotěsné nádobě. Fazole je však nutné umět i správně připravovat. Co takhle zkusit různé druhy fazolí a ne jen ty bílé a červené?

A nakonec, poslední potravina, která je tělu prospěšná, je mléko. Mléko je totiž bohaté na vitamíny a minerály a také vápník, který udržuje kosti pevné a silné. A pokud jste si doposud mysleli, že karton nekoupeného mléka musíte spotřebovat, není to pravda. I mléko se totiž dá snadno zmrazit.